Conversatie beginnen

SEO Module

Door middel van de SEO Module kunnen de robots en canonicals aangepast worden. Ook kan SEO content bij het assortiment toegevoegd worden.


Robots

Robots, ook wel bots of crawlers genoemd, gaan door een website heen om de structuur en inhoud te bekijken. Deze data slaan ze op en wordt vervolgens door bijvoorbeeld Google of Bing gebruikt om de zoekresultaten op te bouwen.

De robots.txt van een website geeft aan welke pagina’s wel en niet geïndexeerd mogen worden door zoekmachines. Dit kan ook per bot apart ingesteld worden. De huidige instellingen zijn altijd terug te vinden op www.[website].nl/robots.txt.


Canonicals

Een canonical link geeft aan welke specifieke pagina weergegeven wordt in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google of Bing. Zo zorgen canonicals dat bijvoorbeeld bij alle onderstaande links van een homepagina er maar eentje de hoofdpagina is.

http://www.voorbeeld.com

https://www.voorbeeld.com

http://voorbeeld.com

http://voorbeeld.com/index.php

De hoofdpagina is dan de enige die terugkomt in zoekresultaten, waardoor de SEO score van die enkele hoger is dan ze individueel hadden gestaan.


Assortiment

Onder assortiment kunnen per categorie of zelfs per artikel een SEO tekst, titel, beschrijving en keywords toegevoegd worden. Deze SEO content komt dan onderaan de productoverzichtpagina en/of de productdetailpagina te staan en komt ook terug in de zoekresultaten van deze pagina’s.

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen