Conversatie beginnen

Categorie toevoegen/ bewerken

Categorieën zijn een verzameling van producten. Categorieën worden getoond in een categorieboom op de webshop en kennen een aantal eigenschappen welke gebruikt kunnen worden op de zogenaamde “Categorie pagina’s’, feeds of anders.

Een categorie kan toegevoegd worden door in het linker menu de taak “Categorie toevoegen” te klikken. Een categorie kan bewerkt worden door op de categorie in het overzicht te klikken en te kiezen voor de taak “Categorie bewerken”.

Tabblad eigenschappen

Beschrijving

De beschrijving van de categorie wordt gebruikt in de categorie menu’s, titels en URL’s van de webshop.

Filter

Producten worden automatisch vanuit de artikelgroepen van het ERP systeem (artikelgroepen koppelen, binnenkort beschikbaar) of handmatig in een categorie geplaatst. Met “filter” is het mogelijk om producten die voldoen aan de voorwaarden binnen een filter (bijvoorbeeld met het kenmerk “Winter”) automatisch in de betreffende categorie te plaatsen.

Publicatiedatum

Als er een publicatiedatum is ingesteld, zal de categorie pas zichtbaar op de website zijn op of na deze datum. Let op dat de categorie wel gepubliceerd moet zijn.

Vervaldatum

Als er een vervaldatum is ingesteld, zal de categorie enkel getoond worden als de vervaldatum niet verstreken is. Let op dat de categorie wel gepubliceerd moet zijn.

Google Categorie

Google heeft voor-gedefinieerde categorieën voor het aanleveren van productinformatie. Middels deze waarde kan er een Google categorie gekozen worden. Divide zal dan voor elke product welke binnen deze categorie valt deze Google categorie aanleveren.

Producten in deze categorie uitsluiten in andere categorieën

Middels deze instelling is het mogelijk om aan te geven producten binnen deze categorie enkel bij deze categorie getoond mag worden. Dit is handig voor bijvoorbeeld een “outlet” gedeelde waarbij producten enkel hier getoond mogen worden, ongeacht ze in meerdere categorieën voorkomt.

Zichtbaar in menu

Als deze instelling aan staat, wordt de categorie getoond in de categorieboom op de website.

Korte omschrijving

Korte omschrijving van de categorie. Kan mogelijk gebruikt worden op de categoriepagina.

Afbeelding

Het is mogelijk om drie verschillende afbeeldingen aan een categorie toe te voegen. Aan de hand van het sjabloon van de website kunnen deze afbeeldingen op verschillende plekken getoond worden.

Tabblad inhoud

De inhoud tekst van de categorie.

Tabblad sorteren

Binnen sorteren is het mogelijk om de standaard sorteervolgorde van de producten binnen de betreffende categorie te overschrijven. Dit is mogelijk door per regel een artikelnummer te plaatsen.

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen