Conversatie beginnen

Invoer schermen

Data wordt in Divide.NOW ingevoerd via zogenaamde "pop-up" schermen. Binnen deze schermen kan data toegevoegd worden aan Divide.NOW of kan er informatie gemuteerd worden binnen Divide.NOW. Deze schermen kennen aan aantal standaard elementen welke door Divide.NOW heen wordt gebruikt.

Een scherm is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • Header
  • Tabbladen
  • Inhoud
  • Footer

Header

De header toont volgende informatie:

Titel

Hier wordt doorgaan de taak gemeld.

Beschikbare talen

Heeft de betreffende site meerdere talen? Dan wordt hier alle beschikbare talen getoond. Beschikt het huidige item over meerdere talen, dan kan een vertaling van meertalige velden worden ingevoerd. De geselecteerde taal wordt lichtblauw opgelicht.

Full-screen en afsluiten

Je kunt ervoor kiezen om het scherm schermvullend te maken of af te sluiten. Let op, door het afsluiten van het scherm door op het kruisje te klikken zorgt ervoor dat tussentijds wijzigingen niet worden opgeslagen.

Tabladen

De schermen zijn opgedeeld in een of meerdere tabbladen. De tabbladen zorgen ervoor dat schermen met veel informatie wordt opgedeeld in logische onderdelen.

Tabblad "Inhoud"

Tabblad "Inhoud" is een standaard tabblad dat doorgaans een text-editor getoond. Binnen deze tekst-editor kan veelzijdig tekst/ afbeeldingen en tabellen worden opgemaakt.

Tabblad "Zoemmachine"

Het tabblad "Zoekmachine" is een standaard tabald dat gebruikt wordt voor meta-data voor zoekmachines en bevat de volgende velden:

  • Titel (Titel van het item)
  • Canonical URL (het gewenste webadres van het betreffende item)
  • Robots (zoekgedrag zoekmachines)
  • Omschrijving (Omschrijving van de pagina)
  • Trefwoorden (Trefwoorden/ keywords van het item)

Let op, veel van deze data wordt door Divide.NOW al standaard berekend. Deze worden kunnen dan gebruikt wordt om de standaard definitie te overschrijven en kan per implementatie verschillen. 

Inhoud

De inhoud bevat de daadwerkelijk invoervelden om data op te voeren, zoals tekstvelden, datumvelden, etc.

Validatie invoervelden

Er vindt standaard validatie plaats op de velden binnen Divide.NOW. Velden gemarkeerd met een * zijn verplichte velden. Mocht de invoer niet door de validatie heenkomen, geeft DIvide.NOW een samenvatting welke velden niet door de validatie komen en met welke reden.

Footer

In de footer staan een of meerdere knoppen. Standaard knoppen zijn:

Opslaan

Deze knop wordt gebruikt om bewerkingen binnen het scherm op te slaan.

Annuleren

Deze knop wordt gebruikt om de bewerking te annuleren. Aangebrachte wijzigingen worden niet opgeslagen.


Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen