Conversatie beginnen

Verzendinstellingen toevoegen of bewerken

Wanneer je alleen verzendkosten aan producten wil koppelen per land, kan dit beter ingericht worden via de Leveringsvoorwaarden module.


Een filter aanmaken

Om verzendinstellingen te kunnen toevoegen of bewerken, moet er eerst een filter aanwezig zijn met de producten die van toepassing zijn voor deze instelling.


In de filter module kan je een selectie maken van het totale aantal producten op de webshop. Meer informatie over hoe je dit kunt doen is te vinden in het Filter module artikel. In dit geval gebruiken we de filter om producten te koppelen aan andere verzendkosten dan de standaard ingestelde verzendkosten. 

 

Verzendinstellingen

Ga naar Divide.NOW > Backoffice > Verzendinstellingen.

1. Klik vervolgens op Verzendinstelling toevoegen linksboven of selecteer een bestaande instelling en klik op Verzendinstelling bewerken.

2. Voeg vervolgens de beschrijving van de verzendinstelling én de zojuist aangemaakte filter toe.

3. Vul het gewicht in kilogrammen in. Wanneer deze kosten altijd gelden, kun je dit leeglaten en wordt er t/m 0kg gebruikt.

Het ingevulde gewicht is altijd t/m doordat dit ook zo werkt bij de verzendpartijen. Meer informatie over kosten per gewicht kunt u vinden bij postnl en bij dhl.

4. Vul vervolgens onder het land waarvoor de verzendkosten gelden, de verzendkosten en het bedrag waar vanaf deze niet meer gelden in. Wanneer het vanaf bedrag niet wordt ingevoerd gelden de verzendkosten altijd.

Wanneer de verzendkosten per land niet genoeg zijn, kun je deze per regio invullen.

5. Klik op de dropdown naast Kies een land en selecteer het land.

6. Druk ten slotte op opslaan.

De verzendkosten worden nu aangepast voor alle producten die binnen de filter passen en het ingestelde totaal gewicht. 

Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen