Formulier toevoegen/ bewerken

1. Klik op Formulieren.

2. Klik op Formulier toevoegen.

3. Geef het formulier een naam (Formulier titel).

4. Geef de verzendknop een naam (Verzendknop tekst) / Geef de foutmelding bij incorrecte of onvolledige invulling (Foutmelding).

5. Het formulier is nu toegevoegd. Klik het formulier aan om vervolgens velden toe te kunnen voegen.

6. Klik op Veld Toevoegen.

7. Veld invullen.
- Vul de naam van het formulier in;
- Vul de naam bij afhandeling in;
- Geef aan of het veld verplicht is;
- Geef (optioneel) aan wat het maximale aantal tekens is;
- Geef vervolgens het Veld Type op.

Voorbeelden van de Veld typen:
Bij lijst van onderwerpen kan de bezoeker kiezen binnen welke categorie het formulier past. Aan elke categorie kan een apart e-mailadres gekoppeld worden. Zo kunnen bijvoorbeeld productinformatie en klachten in verschillende inboxen terechtkomen.
BELANGRIJK: Bij de velden Radio Button, Tekstblok, Dropdown, Checkbox en Dropdown (email) moeten de keuzemogelijkheden (of tekst in het geval van een Tekstblok) nog ingevuld worden. Doe dit door dubbel te klikken op het desbetreffende veld, om vervolgens de veld-opties toe te voegen.

8. Formulier koppeling en afhandeling.
Wanneer het formulier klaar is, moet deze gekoppeld worden aan een pagina. Ga hiervoor terug naar het overzicht met formulieren

- Klik op het aangemaakte formulier;
- Klik op Formulier bewerken

Tabblad Algemeen

Formulier titel
De titel van het formulier.

Formulier nummer
Deze mag je leeg laten.

Divide.MIX
Hier kan je ervoor kiezen om de formuliervelden naar Divide.MIX te sturen.

Naam e-mailveld
Kies hier voor de optie 'e-mailadres' of 'niet van toepassing op dit formulier'.

Naam template
Dit hoef je niet zelf in te vullen.

Tabblad Paginakoppeling

Kies hier op welke pagina het formulier zichtbaar moet zijn.

Tabblad E-mail

- Klik op het icoontje om de e-mail die verstuurd wordt aan te passen;
- Kies een onderwerp en het e-mailadres waar de mail van verzonden wordt;
- Vul onder 'Inhoud' de inhoud van het mailtje in.

Tabblad Afhandeling

Hier kunt u het bericht bewerken dat de bezoeker te zien krijgt na het (on)juist invullen van het formulier.